Обстріли рашистів, постачання боєприпасів від ЄС та знешкодження вибухівки – головне за ніч

20.03.2023 11:59   -

Цієї ночі окупанти вдарили ракетою по Краматорську Донецької області. За даними місцевої влади, пошкоджено дев’ять багатоповерхівок, обійшлося без постраждалих. На місці працюють профільні служби.

Херсонщину обстріляли 86 разів. За даними голови ОВА, окупанти за добу випустили 385 снарядів. Є пошкодження житлових будинків, шість людей отримали поранення. Відомо також і про обстріли прикордонних районів Харківщини та Сумщини.

З початку повномасштабного вторгнення українські піротехніки й вибухотехніки обстежили понад 100 тисяч гектарів території та знешкодили 400 тисяч ворожих снарядів. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський. Відомо, що станом на березень понад 170 тисяч квадратних кілометрів української території залишаються небезпечними через ворожі міни та снаряди, що не розірвалися.

Міністри закордонних справ ЄС мають сьогодні підписати план постачання боєприпасів для України – з метою забезпечення Києва 1 мільйоном артилерійських снарядів протягом наступних 12 місяців. Відомо, що держави ЄС спільно розміщуватимуть замовлення на закупівлю для України 155-мм артилерійських снарядів. Угода планується відкритою до підписання усіма 27-ма членами ЄС та Норвегією.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

США будуть уважно слідкувати за результатами зустрічі між Сі Цзіньпіном та володимиром путіним, яка відбудеться сьогодні у другій половині дня. Про це наголосив представник Білого Дому. Лідер КНР планує завершити свою поїздку 22 березня.

У Китаї прокоментували ордер на арешт Путіна. У МЗС країни заявили, що Міжнародний кримінальний суд має зайняти «справедливу позицію», а Китай надалі нібито «відіграватиме об’єктивну та справедливу роль в українській кризі» і «конструктивну роль у мирних переговорах».

ОСТАННІ НОВИНИ