Обстріли рашистів, новий пакет допомоги від США та підтримка ЗСУ – головне за ніч

05.01.2023 10:59   -

Цієї ночі росіяни обстріляли Нікополь, Дніпропетровської області. За даними голови ОВА, окупанти тричі накривали місто з “Градів”, пошкоджено кілька будинків, об’єкт соціальної інфраструктури та лінії електропередач. Люди під час ударів не постраждали.

Обстрілювали і територію Херсонської області. Як пише очільник регіону, за минулу добу окупанти атакували Херсонщину 41 раз. Пошкоджено житлові будинки, троє людей поранено.

Нова ракетна атака росіян може бути на православне Різдво. Про це повідомила речниця ОК “Південь” Наталія Гуменюк. Військові допускають що армія рф забрала з Чорного моря ракетоносії, аби підготувати масовану атаку. Українців закликали бути обережними та не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

ЧИТАТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти вже використали понад 600 іранських “шахедів”

США найближчим часом оголосять про новий пакет військової допомоги Україні. Про це на брифінгу повідомив представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. До пакету можуть увійти додаткові установки РСЗВ HIMARS.

Норвегія передала Україні 10 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм. За словами міністра оборони країни-партнера, Збройним силам України продовжуватимуть надавати необхідну військову допомогу.

Естонія опрацьовує механізм передачі Україні заморожених 17 млрд євро російських активів. Про це заявив глава естонського МЗС. В який термін можуть бути передані кошти невідомо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: