Обстріли окупантів, ліквідація Айбокс Банк та нові ракети для ЗСУ – головне за ніч 

08.03.2023 12:37   -

Зранку окупанти обстріляли Херсон. За даними голови ОВА, за минулу добу територію області атакували 61 раз. По мирним населеним пунктам випустили 360 снарядів. Відомо про одного пораненого.

Обстрілювали і Донецьку область. За інформацією ОВА, вперше з початку повномасштабної війни протягом доби не постраждали цивільні. Але ситуація напружена, пошкоджено більше 30 будинків.

Атакували і Сумщину. Відомо, що вночі на території області зафіксовано проліт двох БПЛА. В ОП “Північ” відзвітували про знищення одного з дронів. Обстрілів зазнали і Миколаївська, Дніпропетровська та Запоріжська області. Обійшлося без потерпілих.

США вивчають способи встановити передові західні ракети класу «повітря-повітря» на українські МІГи. Це може задовольнити потреби України в додатковій вогневій потужності та протиповітряній обороні. Головна проблема полягає в тому, що американська і радянська системи настільки різні, що ракета і літак не можуть комунікувати один з одним. Військові працюють над розв’язанням цієї проблеми.

Президент США Джо Байден та президент Франції Емманюель Макрон провели телефонну розмову, під час якої обговорили підтримку та безпекову допомогу Україні, яку будуть продовжувати надавати, а також серед питань були і «виклики, які створює Китай».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Ліквідація “Айбокс Банк”. Нацбанк вирішив відкликати банківську ліцензію в акціонерного товариства «Айбокс Банк» і ліквідувати його через порушення вимог законодавства. Поповнити банківські картки через термінали IBOX уже не можна. Також у monobank повідомили, що на їхні картки оператор мережі терміналів IBOX тимчасово не приймає поповнення, адже фінустанові потрібен час для укладання угоди з іншим банком-партнером (до цього був «Айбокс Банк»).

ОСТАННІ НОВИНИ