Обстріли окупантів, конфіскація російських коштів та відновлення енергосистеми – головне за ніч

04.01.2023 11:15   -

Цієї ночі окупанти завдали ракетного удару по Запоріжжю. За інформацією представників ОП, пошкоджено об’єкт інфраструктури, зруйновані два складських приміщення. Вибуховою хвилею пошкоджено 5-ти поверховий житловий будинок. Попередньо одна людина поранена.

Атакували і Херсонщину. За інформацією голови ОВА, рашисти обстрілювали територію області 73 рази за минулу добу. Пошкоджено житлові будинки та газопровід. Загинули дві людини, п’ятеро отримали поранення.

Україна конфіскувала у російських банків 17 млрд гривень. Гроші підуть на відновлення зруйнованих об’єктів. Про це повідомив прем’єр міністр України Денис Шмигаль. У пріоритеті – житлові будинки.

До проблем з опаленням взимку готові понад 70% українців. Про це свідчить опитування КМІС. Так за даними соціологів, у вересні така кількість респондентів стверджували, що їхнє домогосподарство швидше чи повністю готове до можливих проблем із опаленням. У грудні показник зріс до 74%.

Україна збирається будувати мініелектростанції та малі об’єкти генерації, щоб створити децентралізовану енергетичну систему. Про такі плани на поточний рік розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він також додав, що у планах активніше використовувати потенціал відновлюваної енергетики: сонячної, вітрової, гідрогенерації та водневих технологій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: