Обстріли Миколаєва, нові системи ППО для України та ракета у Польщі – головне за ніч

27.04.2023 11:10   -

Цієї ночі окупанти обстріляли Миколаїв. За даними ОВА, випустили чотири ракети “Калібр”. Відомо, що одна людина загинула та 23 отримали поранення, серед них дитина. Внаслідок ракетних ударів зруйновано і пошкоджено приватні будинки, багатоповерхівка та історична будівля. Виникло дві пожежі, що протягом ночі ліквідовані підрозділами ДСНС. Цілий район залишився без електроенергії.

Україна та Італія планують спільне виробництво систем протиповітряної оборони, що захистять інфраструктуру від атаки ворожих дронів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час візиту на оборонне підприємство Італії. Серед розробок – ППО малого радіусу дії Skynex. Такі батареї вже перебувають в Україні. Очільник уряду зазначив, що розглядаються можливості спільного виробництва компонентів цих систем.

У Китаї розповіли подробиці розмови їхнього лідера з президентом України. Сі Цзіньпін у розмові із Володимиром Зеленським назвав чотири пункти щодо того, як можна закінчити війну РФ проти України. Також китайський лідер обґрунтував, що саме повинна зробити міжнародна спільнота. Про це пише китайське урядове агентство. За інформацією Володимира Зеленського, лідери двох країн домовилися про підтримання регулярного діалогу.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

На півночі Польщі знайшли уламки ракети, на ній були написи російською. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Міноборони Польщі повідомило, що у лісі виявили уламки військового об’єкта. Місце інциденту обмежили, а прокуратура почала розслідування. Польське видання зазначає, що знайшли уламки ракети класу “повітря-земля”. За даними журналістів, написи російською мовою можуть вказувати на зброю радянського виробництва.

ОСТАННІ НОВИНИ