Обстріли Херсону, допомога від Фінляндії та США і дефіцит електроенергії – головне за ніч, 20 грудня

20.12.2022 12:35   -

Цієї ночі окупанти атакували Херсон. Як пише голова ОВА, тільки за минулу добу росіяни 42 рази обстріляли територію області. Били з мінометів, артилерії та РСЗВ. Є влучання в об’єкт критичної інфраструктури. Загинуло дві людини, троє отримали поранення.

Вночі тричі обстріляли і Нікопольський район. Як повідомляє голова Дніпропетровської ОВА, окупанти випустили по громадам не менше 20 снарядів. Обійшлося без жертв. Пошкоджено житлові будинки, газопроводи та лінії електропередач.

В Одесі після тривалої перерви через дефіцит електроенергії запустили на маршрути електротранспорт. Про це повідомили у ОВА. Водночас у мерії Києва підтвердили обмежений рух метрополітену через дефіцит.

Водночас в «Укренерго» прогнозують, що до кінця дня рівень підключень абонентів вдасться підвищити на 20-30%. Наразі у Києві, Київській, Чернігівській, Житомирській та Черкаській областях «значні обмеження» споживання електроенергії. Введені аварійні графіки відключень.

США виділять майже $45 млрд екстреної допомоги Україні та союзникам НАТО. Це прописано у бюджетному законопроекті на 2023 рік. Документ буде внесено на розгляд Конгресу найближчим часом.

Влада Фінляндії анонсувала передачу ще однієї партії оборонної допомоги для України. В складі нового пакету буде озброєння, яке відповідає запиту Сил оборони України.