Обстріли Херсона, небезпечна крига та розмінування України – головні події за добу

11.01.2023 11:15   -

Росіяни обстріляли обласну дитячу лікарню у Херсоні. Як повідомляє голова ОВА, пошкоджено 6-поверховий неонатальний корпус. У будівлі вибиті вікна. Також постраждала поліклініка лікарні. Через обстріл там вибито значну кількість вікон. За попередніми даними, люди не постраждали.

У Кривому Розі під лід провалилися двоє дітей та загинули. Місцеві ЗМІ повідомляють, що їхні тіла із води дістали самі батьки. Брату і сестрі було 9 та 5 років. Поліція з’ясовує всі обставини.

Десятки мільярдів доларів коштуватимуть роботи з розмінування всієї території України. Про це заявив заступник голови МВС Єнін. Зараз в Україні, каже чиновник, потенційно небезпечних територій залишається 174 тис. кв. км, а це близько 30% загальної площі держави.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

“Укрзалізниця” роздаватиме свічки пасажирам, які їхатимуть до міст з суттєвими перебоями енергопостачання або його відсутністю. Пасажири отримають синьо-жовті свічки з написом “Справжнє світло в серці кожного українця” – вони можуть горіти до 90 годин. Організатори проєкту планують надати таку кількість свічок, яка зможе підтримати 17 500 домогосподарств у найбільш постраждалих регіонах України.

Німеччина виділить 20 млн євро, щоб в Україні продовжив працювати супутниковий інтернет Starlink. За даними Міністерства закордонних справ ФРН, цієї суми вистачить для забезпечення роботи 10 тисяч наземних станцій, третину яких використовуватимуть ЗСУ.

В Україні проведуть перевірку семи обленерго через скарги споживачів на неправомірні відключення світла. Про це йдеться у повідомленні НКРЕКП. Так регулятор проведе перевірки у ДТЕК Київські електромережі; ДТЕК Київські регіональні електромережі; ДТЕК Одеські електромережі; Хмельницькобленерго; Волиньобленерго; Прикарпаттяобленерго; та Полтаваобленерго.

ОСТАННІ НОВИНИ: