Обстріли Харкова, ЗРК «NASAMS» в Україні та ремонт енергосистеми – головне за ніч, 28 грудня

28.12.2022 11:40   -

Зранку у Харкові пролунали два вибухи. За інформацією голови ОВА, поранена одна людина. На місці працюють рятувальники. Атакували і Краматорськ та Слов’янськ.

Цієї ночі обстріляли і Нікопольщину, Дніпропетровської області. За даними очільника регіону, росіяни вісім разів обстріляли район з “Градів” та важкої артилерії. Люди неушкоджені. Понівечені приватні будинки та цивільна інфраструктура.

За минулу добу російські окупанти 50 разів обстріляли територію Херсонської області. Як пише очільник ОВА, троє людей отримали поранення різної ступені тяжкості.

США передали Україні дві додаткові батареї ЗРК «NASAMS» та зенітні ракети для них. Про це повідомили у Пентагоні.

Україна отримала від США обладнання для ремонту електромереж. Американські посадовці виділили понад $53 млн на підтримку електромережі України. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Дефіцит потужності в енергосистемі України дещо скоротився завдяки збільшенню обсягів виробництва електростанцій. Як повідомляють у НЕК “Укренерго” включено в мережу блок на одній з теплових електростанцій, однак наявної потужності в системі все одно недостатньо, щоб задовольнити всі потреби споживачів в країні. У зв’язку з цим до всіх областей доведені ліміти споживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: