Обстріл України, робота ППО та розробка власної ракети – головне за ніч

01.05.2023 11:25   -

Цієї ночі окупанти здійснили чергову масовану атаку України, запустивши 18 крилатих ракет. Повітряні сили ЗСУ збили 15 із них. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Війська рф атакували і Київ ракетами та безпілотниками. За інформацією військової адміністрації, їх знищили сили ППО. Постраждалих та пошкоджень немає. Про роботу ППО повідомляли і у Хмельницький області.

Пізно ввечері атакували ракетами Дніпропетровську область. За даними ОВА, сім ракет вдалося збити, але є влучання у Павлоградському районі. Попередньо постраждали 25 людей, троє з них діти. Пошкоджені промислове підприємство, 19 багатоповерхівок, 25 приватних будинків, 6 закладів шкільної та дошкільної освіти і 5 магазинів. Атакували і Запорізьку, Сумську, Херсонську та Харківську області.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Українські інженери з волонтерського конструкторського бюро та за участі волонтерів з громадської організації  займаються розробкою бойової ракети “Трембіта”, дальність ураження якої – 140 км. Планується створити малу крилату ракету. Волонтери хочуть розгорнути по всій Україні виробництво окремих деталей та вузлів ракети в умовах гаражних майстерень.

Ватикан бере участь із місії досягнення миру між Україною та рф. Про це заявив Папа Римський Франциск. Він повідомив, що зараз триває миротворча місія, але вона буде оприлюднена згодом.

ОСТАННІ НОВИНИ