Обсяги робіт комунальників. Працівники з початку війни відновили тисячі об’єктів

12.09.2022 17:22   -

Мережі елетро-, водо- та теплопостачання – під прицілом окупантів, також агресори руйнують будинки та майданчики. Все це лагодять комунальники. З початку повномасштабного вторгення працівники КП відремонтували тисячі різних об’єктів.

Рашисти не залишають в спокої критичну інфрастуктуру Харкова. Котельні, підстанції, комунікації чи не щодня під прицілом окупантів. Протягом двох днів, 11 та 12 вересня, російські агресори намагаються знеструмити місто-герой. Нині комунальники усувають наслідки руйнувань. Загалом подібних ударів з початку повномасштабної війни завдали більше 1,5 тисячі разів.

З початку повномасштабного вторгнення росії фахівці КП «Міськсвітло» усунули понад 1609 аварій на мережах зовнішнього освітлення, замінили 64 пошкоджені опори, відновили роботу 457 км мереж, поновили освітлення на 329 вулицях. Крім того, виконували заходи щодо спільного відновлення мереж життєзабезпечення міста та спільно з ДСНС демонтували мережі з подальшим їх відновленням.

Також комунальники «Харківгорліфт»усувають аварії після обстрілів та ремонтують внутрішньобудинкові електромережі. Подібні роботи провели майже у 8 тисячі житлових будинків, також комунальники лагодять ще й ліфти, кількість працюючих – понад 6 тисяч.

Після обстеження і проведених ремонтних робіт за зверненнями харків’ян включений 91 ліфт: 90 – у Київському районі (селище Жуковського) та один – у Салтівському районі. Щодня на нашому підприємстві ведеться облік зупинок ліфтів по всіх районах міста. Після обстеження обладнання зазначаються причини зупинки та визначаються можливі терміни запуску ліфтів. Співробітники підприємства працюють для забезпечення комфорту мешканців Харкова, наскільки це можливо в умовах війни.

Крім цього комунальники продовжують відновлювати житловий фонд в усіх районах міста. Зокрема, у Харкові тривають роботи з ремонту покрівель, вікон та дверей, а також закриття контурів, пошкоджених внаслідок обстрілів. З початку війни комунальники замінили у житлових будинках близько 13 тисяч вікон, відновили 84 дверей під’їздів та демонтували з подальшим ремонтом 335 елементів дитячих та спортивних майданчиків.