Общежития для болельщиков

29.06.2012 22:50   -
Автор:

Під час Євро-2012 гості чемпіонату з футболу жили не лише у готелях та кемпінгах. Чимало іноземців оселилися у гуртожитках. І всі вони були підготовані за вимогами УЄФА. Мова йде не лише про відремонтовані житлові кімнати для гостей євро, а й про спеціально навчений персонал, і студентів. Останні найбільше допомагали із перекладом працівникам гуртожитків, які відповідали за порядок та безпеку під час футбольного чемпіонату. Відповідальний за поселення гостей Євро  Василь Христофоров розмістив більше півтисячі вболівальників. Чоловік каже – весь персонал в гуртожитках, як і він сам, особливо хвилювалися перед прийомом голандців. Бо чули, що вони найбільш агресивні фани та схильні до бійок. На справі з"ясувалось, що вони життєрадісні та доброзичливі і переймались працівники марно. Свої ж враження від проживання у гуртожитках ВИШів Харкова іноземці залишили у спеціальній книзі відгуків.

Василь Христофоров, відповідальний за поселення вболівальників та гостей Євро-2012:

-Вот, что они писали, отзывы болельщиков: нам действительно понравилось пребывание здесь и в общежитии и в городе, люди очень дружелюбные, огромное вам спасибо.

Усього під час проведення чемпіонату для проживання вболівальників було задіяно п`ятнадцять гуртожитків вищих навчальних закладів Першої столиці. В них розмістили тисячу вісімсот іноземців. Та єврофани мешкали не лише там. Чимало туристів надали перевагу кімнатам професійно-технічних училищ та квартирам харків`ян, які навіть безкоштовно пропонували своє житло іноземним гостям.