Общественный бюджет: закончился срок подачи проектов

30.09.2019 14:31   -
Автор:
Завершився цьогорічний прийом ініціатив харків'ян для реалізації в рамках Громадського бюджету 2020 року. І вже від завтра розпочнеться експертиза проектів, що триватиме місяць -  до 31 жовтня. Голосування за проекти відбуватиметься з 1 по 31 листопада, переможців визначать до 10 грудня. А от реалізація найкращих запропонованих ініціатив розпочнеться вже 2020 року. 
 
У конкурсі беруть участь проекти, спрямовані на:
 
1) підвищення енергоефективності об'єктів комунальної власності;
2) популяризацію і розвиток культури поводження з відходами, інші екологічні ініціативи;
3) розвиток молодіжної, дитячої та спортивної інфраструктури міста;
4) цифрову трансформацію Харкова і підвищення цифрової грамотності населення;
5) популяризацію здорового способу життя і боротьбу з наркозалежністю;
6) розвиток транспортної інфраструктури міста;
7) проведення фестивалів креативних іміджевих напрямків сучасного мистецтва, культури, розвиток туризму, а також стартапи.
 
Головне – аби проекти не дублювали міські програми, були корисними суспільству та креативними. Взагалі на втілення ініціатив від мешканців міста планують виділити 50 мільйонів гривень, при цьому мінімальний обсяг фінансування проекту становить 50 тисяч гривень, а максимальний – 1,5 мільйони. 
 
Також цього року була введена мінімальна кількість голосів підтримки (300 голосів), необхідних, щоб заявку внесли до переліку проєктів, з яких виберуть переможців. Додатково були скасовані деякі рейтинги для проєктів фізичних осіб і громадських організацій і передбачена можливість голосування для внутрішньо переміщених осіб, які зареєстрували своє місце проживання на території Харкова.
 
Слід зауважити, що в рамках Громадського бюджету 2019 року було подано понад 300 проектів від харків"ян, із яких 80 вже знаходяться на реалізації. Цьоріч перемогли ініціативи в галузі культури, спорту, освіти та програми, що спрямованы на покращення доступності для людей з обмеженими можливостями.