Обновление работы детских садов

27.08.2012 14:15   -
Автор:

Наталія Хорлан ,молода матуся:

– Я хочу выйти на работу – это раз, а во-вторых детский сад – это как бы развитие ребёнка, в коллективе ребёнок быстрее развивается, поэтому хотелось бы побыстрее сдать в сад.

Та єдиний дошкільний заклад, який найкраще підходить молодій матусі – номер сто – закритий. Поки що.

Наталія Хорлан, молода матуся:

– Есть другие садики, но нам не удобно туда ходить, они далеко от нашего дома находятся, поэтому с маленьким ребёнком особенно зимой – пока добежишь, а вот этот вышел – вот наш дом сразу вышел и всё.

Та п’ять місяців тому тут розпочали роботу з відновлення. Орендарів виселили. Від старого тут залишилося лише стіни. Замінили усі комунікації, інженерні мережі, замість старих вікон- нові пластикові. Наразі робочі зосередили увагу на оздоблювальних роботах – укладають плитку в туалетах, харчоблоці та пральні. Фарбують стіни в групах. Ззовні також зміни – оновили фасад, подвір'я привели до ладу, тут вже стоїть величезний павільйон для ігор.

Світлана Згібнева, бабуся:

– Ой, здесь что-то ужасное было, то ли склады какие-то, мы здесь ходили, тут кучи мусора были, а сейчас вот преобразилось очень.

Світлана Згібнева разом із дворічним онуком приходять сюди і спостерігають за роботами. Жінка каже – на відкриття чекають з нетерпінням. І радіють, що тут відкриють дві групи.

Світлана Згібнева ,бабуся двохрічного Льва:

– Не хватает мест, да, все ждут садика, вот дети ждут садика.

На відкриття дитсадка чекають і в районі Павлового поля. Тут йде процес відновлення двісті сімдесят дев’ятого дошкільного закладу. Розпочали з комунікацій. Каналізація, інженерні мережі, опалення – раніше будівлю обігрівали вуглем, тепер тут буде мінікотельня. Відремонтували дах. Замінили вікна. Наразі триває ремонт у групах та гральних кімнатах. Вже майже готові санвузли, харчоблок, медкабінет і пральня. Очікують лише меблі та техніку. Внутрішні роботи готові на вісімдесят п’ять відсотків. Після візьмуться за ремонт фасаду, асфальтування доріжок та облаштування подвір’я.

Олена Коротун ,завідувач дитячого садка №279:

– Будут здесь установлены два павильйона, вот здесь и с той стороны, игровые формы, это город помогает, планируем восстановить спортивную площадку – может сразу, может чуть позже, посмотрим, как всё это будет.

Персонал вже набрали. Та й групи майже укомплектовані. Розрахований дитсад на сто десять малюків, але спочатку відкриють лише дві групи на сорок дітей. Зустрічатиме малечу дитсадок вже в середині вересня. Ще один дошкільний заклад запрацює в мікрорайоні "Інститут низьких температур" Ідея відновлення його з’явилася нещодавно. Місяць тому мер міста Геннадій Кернес разом із нардепом Валерієм Писаренко побував тут з обходом. І за проханням батьків садочок відкриють цьогоріч у жовтні. Поки ведуть роботи. Усього цьогоріч знов запрацюють чотири дошкільних навчальних заклади та двадцять чотири групи у вже існуючих. Так додатково понад півтисячі малюків зможуть піти до дитячих садків вже восени.

Ольга Деменко, директор Департаменту освіти:

– За 6 лет вот такой системной работы, возобновляется 14 садов, более 200 групп в действующих садах, и в общем-то мы начиная с 2007 года и по нынешний день дополнительно создали более 5000 мест в детских садах.

Очікують на появу нових дитсаодчків і в області. Бо і там не менший попит на місцях в дошкільних навчальних закладах. Ось так і в Люботині поспішають з відкриттям.

Володимир Теличко ,Люботинський міський голова:

– Заканчивается решение вопроса по реализации проекта садика,он сначала был садиком, потом использовался в другом предназанчении, сейчас мы опять возвращаем ему статус детского сада. будет по ул Гагарина, и в этом году у нас ещё две группы откроется.

Робота з відновлення дитсадків ведеться в області всюди. Цьогоріч там планується відкриття майже тридцяти дошкільних навчальних закладів.