Обіцяли взяти Київ за 3 дні, а на 9-му місяці почали будувати оборонну лінію Вагнера

25.10.2022 20:05   -

Вони обіцяли взяти столицю України за три дні, але через вісім місяців повномасштабної війни і спротиву України, країна-агресор сама почала будувати фортифікаційні споруди. Лінію оборони з бетонних пірамід, – так звану лінію Вагнера, помітили на Луганщині, Донеччині, та в Росії.

На оприлюднених кадрах видно оборонне укріплення поблизу Лисичанська та Сєвєродонецька. Укріплення окупантів це чотири ряди цементних пірамід. За даними Британської розвідки країна-агрессор будує їх, щоб стримати швидкий контрнаступ Збройних сил України.

Якщо плани настільки масштабні, як стверджує Пригожин, то, швидше за все, роботи спрямовані на інтеграцію річки Сіверський Донець в зону оборони, частково слідуючи лінії контролю 2015 року.

Згідно інформації очільника військової адміністрації Луганщини, зараз ворог на Луганщину стягнув велику кількість військових. Жителів сіл виселяють, щоб розмістити в їхніх оселях бойовиків. Задля облаштування лінії оборони. Так звана лінія Вагнера, вважає Гайдай, ніяк не вплине на перебіг деокупації.

СЕРГІЙ ГАЙДАЙ ГОЛОВА ЛУГАНСЬКОЇ ОВА
Можливо, десь у 1939 році це було б якоюсь завадою. У принципі РФ і живе зараз минулим, радянськими часами. Але зараз завершується 2022 рік, тож технології та можливості вже пішли набагато далі, ніж уява російських командирів.

Так звану лінію оборони помітили і на території росії – в Курській та Бєлгородській областях. Більше того, там не лише зводять оборонні споруди, а й готують народне ополчення. Вангерівці навчають людей захищати кордони. В Американському Інституті вивчення війни натякнули про певний розкол, що має місце в уряді країни-агресора. Євгеній Пригожин нещодавно звинуватив російську владу, яку він охарактеризував як «бюрократів-ворогів», у тому, що вона «прямо виступає проти інтересів населення» і не захищає російське населення.

АМЕРИКАНСЬКИЙ ІНСТИТУТ ВИВЧЕННЯ ВІЙНИ
Російська націоналістична спільнота неодноразово звинувачувала Кремль у неспроможності захистити кордон Бєлгородської області, і Пригожин, можливо, намагається посилити їхні вимоги. Кремль, ймовірно, намагається зберегти свої обмежені рамки війни, що, ймовірно, продовжить засмучувати націоналістичну спільноту, яка, здається, стурбована відсутністю оборони навколо Бєлгородської області.

Щодо самої лінії Вагнера, то, на думку військових експертів та аналітиків, – так звані оборонні фортифікаційні споруди, формування ополчення та заяви про велику війну, коли разом з ЗСУ Росію підуть захоплювати війська Заходу – ніщо інше як відведення уваги від провалу росії у війні проти України. Оскільки з кожним днем росіяни, бачачи потоки «грузу 200», розпочинають прозрівати, що їх втягнули у війну. І ніхто інший – а конкретно їхній путін.