Обговрення нового КПК

05.10.2012 22:22   -
Автор:

Новий кримінально-процесуальний кодекс набуде чинності за півтора місяці. Але головне, як він буде реалізовуватись на практиці, -кажуть фахівці. Ці питання сьогодні обговорювали на всеукраїнській науково-практичній конференці. Учасників  знайомили із спецтехнікою експертів-криміналістів, дії яких тепер чітко прописані у новому КПК.

Олександр Бандурка ректор Харківського національного університету внутрішніх справ України

-Новий КПК багато закладує новацій у використанні спецтехніки. І гласні оперативні розшукові дії, негласні слідчі розшукові дії. Це нове, тим, що має займатися слідчий ,і прокурор, до чого вони мають прямий доступ. І ці дії в багатьох випадках мають і можуть бути виконані тільки  при використанні спецтехніки.

На конференцію з"їхались провідні спеціалісти з усієї України. Були й ті, хто розробляв новий документ. Народний депутат України Ірина Бережна, яка брала й бере активну участь у розробці та запровадженні нового документу в життя. Народна обраниця каже, у новому КПК враховані світові тенденції кримінального процесу. Його високо оцінила європейська спільнота.

Ірина Бережна народний депутат України

-Всі без виключення міжнародні експерти зазначили, що майже дев"яносто дев"ять відсотків усіх їхніх рекомендацій та положень повністю були враховані в цьому документі. Тож без перебільшення можна казати, що з прийняттям нового Кримінально-процесуального кодексу розпочинається нова ера в системі правосуддя. Зокрема і в кримінальному впровадженні для України.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін.Харьковские Известия