Об успехах и планах на новый учебный год. В Харькове прошла конференция педагогов

28.08.2019 14:49   -
Автор:
Від вихователів до академіків. Всі зібрались на загальноміській конференції педагогів. Цьогоріч до неї долучились і школярі. Вони ж представили свої розробки та креативні ідеї. Ось тут поміж інфораційних лінійок та альбомів, іграшкових стимуляторів учні показують своєрідну дорожну карту закладів. Діти підкреслюють, завдяки їй, можна подорожувати школами Харкова.
 
Дарина Корчинова учениця школи №70 
 
На них указаны номера школ, километраж и штрих-коды, которые мы создавали. Если навести на штрих-код перед вами будет сайт и на этот сайт можно будет зайти. И узнать что-то новое о школах.
 
Подібні знаки діти пропонують встановити у кожному районі Харкова. Ось школярі, які пропагують мир, готують і собі акцію. 
 
Руслан Коваленко учень гімназії №39 
 
Думаем реализовать новый флешмоб. В том году у нас был "Дзвоник миру" он собрал 8500 людей – маленьких харьковчан. В этом году мы хотим сделать еще больше. Мы говорим о том, что мы за мир, что дети Харькова за мир. И что мир нужен во всем мире. 
 
Поки діти розповідають про свої плани, педагоги Харкова на конференції стали до обговорення основних досягнень міста, викликів та планів Харкова на новий навчальний рік. За словами владників, наразі освітня сфера переживає реформування. Та завдяки злагодженій праці, Харків успішно долучився до "Нової української школи". Навчальна база та склад кадрів, підкреслюють в профільному Департаменті, готові до новацій. 
  
Ольга Деменко директор Департаменту освіти 
 
Сегодня уже с уверенностью можно сказать, что общее образование Харькова активно и успешно включились в систему новой украинской школы. Из государственного бюджета, из бюджета города Харькова выделены серьезные средства на оборудование классов для первоклассников. Чтобы установить новую мебель, дидактические материалы, интерактивное оборудование в каждой школе, в каждом первом классе будет оборудование, которое поможет детям осваивать новую украинскую школу. 
 
Та і без реформування, розвиток сфери освіти завжди був, є і буде, кажуть у міській раді, стратегічним напрямком роботи Харківського муніципалітету. За останні роки місту влалось не лише відродити колись законсервовані дошкільні навчальні заклади, а й оновити практично у всіх школах та дитячих садках матеріально-технічну базу. Облаштувати нові спецкабінети.  Більше того, обдаровані школярі мегаполісу отримують стипендії місього голови, а пегагоди – доплати до зарплат. 
 
Ольга Деменко директор Департаменту освіти 
 
Образование, как и весь город продолжает лидировать в Украине. Действительно, благодаря победам харьковских школьников 8 лет подряд Харьковская область является первой в рейтинге всех областей Украины по всем видам интеллектуальных соревнований школьников. Что это означает, что на уровне Украины проводятся всеукраинские олимпиады, турниры и всеукраинская МАН, так вот по всем этим видам соревнований, харьковские школьники неперевершені. 
 
Якраз таких – найерудованіших школярів міста, які стали кращими на міжнародних конкурсах, на педконференції відзначили подяками. Шість шкіл Харкова зараз в ТОПі-100 кращих загальноосвітніх навчальних закладів України. (( взять файл 318!!!!))  До розвитку освіти мегаполісу зараз активно долучилися і батьки. Батьківська рада, ініційована міським головою Геннадієм Кернесом, розробила вже "Абетку для батьків". І цей посібник незабаром має з'явитися у кожній школі Харкова.