Новый порядок начисления стипендий студентам заработает только в сентябре

07.07.2017 12:28   -
Автор:
І знов порядок фінансування стипендій змінено. Тепер державні виплати отримуватимуть не кращі учні спеціальності, а кращі студенти факультету. В обладпміністрації обіцяли, новий принцип виплат має запрацювати вже зараз, проте в Міністерстві запуск нововведень відтермінували.
 
Євген Сокол ректор НТУ "ХПІ"
 
Новий принцип розподілу не може запрацювати, бо в наказі Міністерства і в постанові Кабінету міністрів прописано, що зміни до стипендіального забезпечення повинні бути оголошені студентам на початку поточного семестру.
 
Тобто, реально запрацює новий порядок нарахування стипендій тільки у вересні. Позитивних змін від цього у вишах не чекають, та й існуючим порядком курівництво закладів не вдоволено. 
 
Євген Сокол ректор НТУ "ХПІ"
 
Стипендіальне забезбечення, яке запропоноване, воно має, на мій погляд. певні недоліки с точки зору студентів і моєї, як ректора. Я вважаю, що студент, який навчається тільки на "відмінно", він повинен отримувати стипендію незалежно не від чого. Він відмінник. І для нього рейтинг один. Він має отримувати підвищенну стипендію.
 
На справі ж, на отримання чи неотримання стипендії тепер впливають і інші фактори – активна участь в житті вишу, спортивні досягнення. А найменше відставання у рейтингу, хоч на пів бали, може позбавити студента-відмінника заслуженої, на першйи погляд, стипендії.