Новый министр финансов заверил в продолжении сотрудничества с МВФ

06.03.2020 12:30   -
Автор:
Співпраці з МВФ бути. Новий міністр фінансів України Ігор Уманський заявив, питання відносин з міжнародним валютним фондом та іншими кредиторами актуальне і для нового Уряду. 
 
Ігор Уманський міністр фінансів України
 
Зміна Уряду означає, що ми хочемо ще більш якісних та швидких реформ в Україні. Уряд продовжить зважену фіскальну політику та конструктивну співпрацю з Міжнародним валютним фондом й іншими кредиторами України. Досягнення довгострокового добробуту громадян України та стале економічне зростання – це наша спільна мета. Уряд готовий прийняти нові виклики та активніше просуватись на шляху реформ та інтеграції з Європейським Союзом. 
 
У свою чергу, представники МВФ повідомили про намір продовження діалогу з Україною з приводу програми розширеного фінансування на п’ять з половиною мільярдів доларів, яку не вдалося впровадити попередньому уряду. Українська сторона запропонувала вже найближчим часом організувати зустріч уряду з керівництвом МВФ.
 
Ігор Уманський міністр фінансів України
 
Програма розширеного фінансування МВФ є важливим для підтримки фінансової стабільності і реалізації структурних реформ в Україні, що є пріоритетом діяльності уряду. Ми продовжуємо спільно з нашими колегами з МВФ активну роботу для початку програми.
 
Однак реалізація таких планів залишається під питанням. Інвестори в українські єврооблігації негативно сприйняли зміни в Кабінеті міністрів України. В результаті чого на ринку значно впали в ціні державні папери. Результативність амбіцій нового уряду, українці зможуть побачити найближчим часом.