Новый храм в селе Ивановка на Чугуевщине планируют построить за 2 месяца

27.08.2016 18:36   -
Автор:
Возведення храму святого князя Володимира у селі Іванівка, що на Чугуївщині, мешканці сприйняли як добру звістку. Тож у день, коли відбувалася закладка капсули у будівництво, зібралось багато вірян. Освячення місця провели служителі церков на чолі з  архієпископом Ізюмським та Куп'янським Єлісєем. За його словами, це особлива і значУща подія для всіх прихожан, адже сьогодні як ніколи необхідне єднання в молитвАх за мир і благополуччя. 
  
Єлісей архієпископ Ізюмський та Куп'янський 
 
Мы с вами возносим молитвы к Богу, возносим молитвы к святому князю Владимиру чтобы Господь ниспослал на нашу землю благословенного и долгожданного мира.
 
У вірян Іванівки ніколи не було власного храму. Служби проходили у спортивному залі школи. З ініціативою побудувати у селі церкву виступили місцеві підприємці та народний депутат України Дмитро Шенцев. І без балачок одразу взялись до справи.  
 
Олександр Зачепило підприємець 
 
Спортзал для школы, а для тех, кто верующий пусть ходят в храм. То, что делается, всё делается для людей. 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Я вам честно хочу сказать, что когда я начинал свою депутатскую деятельность очень хотелось расшевелить предпринимателей, людей, которые работают на земле, округ у меня в основном сельскохозяйственный и я будоражил людей, давайте вместе, я что-то сделаю, вы какую-то часть внесёте. И Александр Васильевич один из немногих действительно помощь от него в этом плане мне как депутату и всем нашим людям очень огромна. 
 
Меценати ставлять свої підписи у спеціальній грамоті, яку вміщують у капсулу. А потім її закладають у фандамент майбутнього святині. 
 
Єлісей архієпископ Ізюмський та Куп'янський 
 
И слава Богу, что есть люди, которые идут и созидают храмы Божьи. Дай Господи Александр Васильевич вам, мы уже не первый храм закладываем. Дмитрий Алексеевич, вас благодарю. Сколько мы построили храмов и приняли участие в строительстве храмов и часовен. Дай Господи, чтобы в вашем сердце не оскудела любовь и вера.  
 
Відродження духовности – це одна з програм, яка реалізується благодійним фондом Дмитра Шенцева і передбачає не тільки відродження святих місць у селах Харківщини, а й створення нових церков, храмів та капличок. 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Здесь безусловно и моя депутатская программа, но и зов сердца прежде всего конечно. Поэтому я хочу поблагодарить всех людей, которые участвуют и откликнулись на эту программу. 
 
Тож попереду робота і з будівництва цього храму в Іванівці. Возвести його планують за два місяці. І парафіяни мають надію, що невдовзі зберуться тут знову, але вже для того аби здійснии головне освячення нового храму.