Новые подробности в расследовании жуткого ДТП на ул. Сумской

23.10.2017 17:45   -
Автор:
Цими вихідними у Харкові попрощалися із загиблими в ДТП, що сталася по вулиці Сумській. Рідні та близькі проводили в останню путь Аллу і Анастасію Сокіл. Жінці було 46, її доньці всього 19 років. 
 
Бабуся Ані і мати Алли згадує події того дня. Каже, онука 19 жовтня мала виїхати до Києва, аби взяти участь в лінгвістичному конкурсі. У день аварії їй зателефонував викладач і запропонував зустрітися, аби повторити матеріал. Після занять дівчина зустрілася зі своєю мамою, яка працювала адміністратором у фітнес-клубі. Разом вони попрямували додому по вулиці Сумській. На пішохідному переході їх збив автомобіль.
 
Наразі у двох лікарнях міста перебуває шестеро постраждалих у тій аварії. Четверо – у лікарні швидкої та невідкладної допомоги. 
 
Галина Сіроштан в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА
 
Щодо стану здоров'я є позитивна динаміка абсолютно у всіх постраждалих. Але в найбільш тяжкому стані знаходиться одна з сестер, яка лікується в лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Одна пацієнтка, одна з сестер – знаходиться ще у вкрай тяжкому стані. Прогноз – ми сподіваємося сьогодні, що буде позитивний, але стан здоров’я ще важкий. 
 
Ще двоє постраждалих у обласній клінічній лікарні. Під особливою увагою вагітна жінка. Лікарі по кілька разів на день проводять консіліум стосовно неї. Вона у стані медикаментозного сну. 
 
Галина Сіроштан в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА
 
В обласній клінічній лікарні залучено майже 100 тисяч позабюджетних коштів для лікування цієї вагітної жінки. Дитина на даний час жива, її стан здоров'я відповідає терміну вагітності. І на даний час загрози щодо передчасних пологів не має. Якщо ми її виведемо з медикаментозного сну, можливий такий варіант – передчасних пологів. На даний час ми вважаємо, що вона повинна бути у медикаментозному сні. 
 
Підозрювана, водійка "Лексусу" Олена Зайцева, у СІЗО. Водій іншої автівки Фольксвагену, у справі зазначений, як свідок аварії.   
 
Віта Дубовик речник прокурора Харківської області
 
На даний час призначено близько півтора десятка експертиз. Це судово-медичні експертизи, дві автотехнічні за Фольксвагеном та Лексусом, трасологічна експертиза. Допитано 18 осіб. З них лише двоє потерпілих. На даний час нам ще не з усіма дозволяють лікарі спілкуватися. Ми сподіваємось, що найближчий тиждень, можливо, нам вдасться поспілкуватися з іншими потерпілими. 
 
Співпрацювати зі слідством Олена Зайцева поки не бажає, кажуть в прокуратурі, користуючись таким правом відподіно до законодавства України. В свою чергу правоохоронці готують зміни в проекті підозри. Результатом того став клінічний аналіз сечі.
 
Сергій Чиж начальник слідчого управління ГУ НПУ в Харківській області
 
Після того як трапилась ДТП, через годину ми взяли біологічні зразки і у нас є довідка про те, що в організмі Зайцевої знаходяться опіати. Опіати відносяться до наркотичних препаратів, тому ми будемо змінювати однозначно підозру і міняти на "обставини, що обтяжують покарання". Але зміна кваліфікації статі це не впливає, це обставина, що обтяжує покарання. І ми, як слідство, будемо дані обставини вміняти в підозру водію Зайцевій. 
 
Правоохоронці обіцяють особливу відкритість у розслідуванні цієї гучної справи. 
 
Віта Дубовик речник прокурора Харківської області
 
Було проведено слідчий експкримент на місці ДТП. Встановлено механізм зіткнення автомобілів, встановлено як рухався Лексус, з якою швидкістю і таке інше. Нажаль, більше деталей про результати слідчого експерименту, або про результати попереднього досудового розслідування я зараз говорити не можу.