Новые изменения на харьковской площади Конституции

30.05.2012 23:37   -
Автор:

На площі Конституції – будівельники привідкрили занавіс таємничості. Тут прибрали частину паркану, аби велика техніка могла заїхати на будмайданчик. Городянам вже видно, що частина доріжок укладені міцною плиткою, встановлені тут і бордюри. Та епіцентром реконструкції став постамент для майбутнього пам*ятника. Його роблять із натурального каменя – граніту. Зараз фахівці підганяють сходи. Буквально по міліметру виставляють кожний елемент.

Сергій Черпак , монтажник:

-Нам тут до миллиметра нужно віставлять, чтоб памятник потом сошёлся, чтоб всё выложилось, как должно быть. В день мы может четыре ступеньки, не больше ставить. Потому что точность должна быть

Враховуючи усю складнощі – монтажникам тут роботи вистачить ще на місяць.

Олена Завгородня , журналіст:

-На початку липня на цей постамент почнуть встановлювати пам*ятник Незалежності. Він буде заввишки у 17 метрів. І стане третім за рейтингом серед найвищих монументів Першої столиці

Ведуться роботи не лише навколо монументу, а по всьому периметру площі Конституції. Працюють будівельники і над оновленням зупинок для міського автотранспорту. Вже тут встановили павільйони. Зараз працюють над оздобленням доріжок. Та поки городяни чекають  на свої маршрутки посеред дороги.

Катерина Гапоніна,  харків'янка:

-Можно потерпеть. Главное, чтобы было красиво потом и удобно

Такі вимоги і були закладені при проектуванні оновленої площі Конституції, говорять архітектори. Будуть лави для відпочинку, і достатня кількість урн, і світло навіть у ночі.

Сергій Чечельницький , головний архітектор Харкова:

-Всё это будет подсвечено. Вы знаете, что помимо самой площади и памятника, будут подсвечены купола нашей Епархии, Покровского собора. Будет подсвечена колокольня, которая сейчас не подсвечена. Но она с площади хорошо видна. И весь этот ряд Бекетовских зданий будет подсвечен в вечернее время.

Перший етап оновлення площі Конституції завершать до Дня міста. Сергій Чечельницький впевнений, у терміни вкладаються. А вже наступного року візьмуться за не менш вагомі роботи – реконструкцію фасаду Історичного музею.

Олена Завгородня ,Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.