Новий формат навчання школярів

22.05.2020 13:00   -
Автор:
У міністерстві освіти і науки  розповіли, яким будуть уроки  у новому навчальному році. З вересня у школах збережеться запроваджений під час карантину формат дистанційної освіти. Учні також зможуть закріпити пройдений самостійно у період ізоляції матеріал.
 
Міністерство освіти і науки України
 
Технології дистанційного навчання будуть використовувати у школі більше, і ми перейдемо до іншого формату навчання. Тобто будуть поєднуватися і класно-урочна система, і технології змішаного навчання. З вересня, думаю, вони будуть краще використовуватися в наших школах.
 
Як зазначають у міністерстві освіти,  до кінця червня до закладів загальної та середньої освіти будуть надіслані рекомендації для того, щоб вчителі  могли планувати структуру наступного року.
 
Міністерство освіти і науки України
 
Буде так зване «коригувальне навчання». Вчителі зможуть з’ясувати опанування того матеріалу учнями, який припав на карантин. І тут буде індивідуальний підхід виключно кожного класу й кожного вчителя.
 
МОН не буде встановлювати терміни, але цю роботу передбачають зробити у вересні. Також Міністерство освіти та науки рекомендує передбачити гнучкий графік роботи для вчителів, старших за 60 років, щоб не наражати їх на небезпеку під час епідемії коронавірусу.
 
Міністерство освіти і науки України
 
Вчителі похилого віку перебувають у групі ризику, але гнучкий графік – це не відсторонення від роботи.Має бути графік, щоб не наражати на небезпеку, з одного боку, а з іншого – було можливим виконання інших функцій.
 
У міністерстві підкреслили, що переведення на гнучкий графік не має позначитися на зарплаті вчителів.