Нові танки Leopard для України, загроза від рф та обстріли рашистів – головне за ніч

16.03.2023 12:12   -

У Чорному морі зранку фіксують нетипову активність росіян. Про це повідомляє речниця Сил Оборони Півдня Наталія Гуменюк. Наразі в Чорному морі перебуває 20 одиниць, серед яких 4 ракетоносії – один з них підводний – 28 ракет по максимуму можуть бути споряджені для запуску.

Окупанти обстріляли Костянтинівку з “Торнадо” та “Ураганів”, відомо про 6 поранених. За даними ХОВА, протягом минулої доби пошкоджено школу, 5 багатоповерхівок та 20 приватних будинків. Атаки зафіксовані і у Сумській, Харківській та Херсонській областях. Є поранені серед цивільних.

З початку повномасштабного вторгнення Росія завдала по території України 5 тисяч ракетних, 3,5 тисяч авіаційних та 1,1 тисячу ударів за допомогою дронів.Про це заявив перший секретар Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні. Дипломат зазначив, що внаслідок злочинних дій РФ від початку повномасштабного вторгнення загинула 8 231 цивільна особа, а 13 734 зазнали поранень.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Стали відомі результати зустрічі у форматі Рамштайн. Так, Іспанія передасть 6 танків Leopard 2A4 найближчим часом, до яких пізніше додадуть другу партію з чотирьох інших одиниць. Швеція передасть Україні 10 танків Leopard та ключові компоненти засобів ППО. Також Норвегія передасть Україні 2 системи NASAMS. А Канада за підсумками «Рамштайну» передає Україні боєприпаси до артилерії та ППО.

ОСТАННІ НОВИНИ