Нові обстріли рашистів, мінна безпека та демілітарізація Придністров’я – головне за ніч

20.02.2023 12:10   -

Україна під обстрілами. За минулу добу територію Херсонської області ворог обстріляв 75 разів, а місто 9 разів. За інформацією ОВА, загинуло три особи, вісім поранених. Атакували і населені пункти Донецької області. По регіону окупанти завдали три ракетних удари. Відомо про трьох загиблих. Обстрілювали і Харківську область – 6 поранених.

В Україні створили сайт про мінну безпеку – bezpeka.info. Ресурс містить чотири розділи. У кожному викладено адаптовану відповідно до віку інформацію про різновиди мін та правила поводження з ними. При цьому в розділі для вчителів можна знайти методичні рекомендації щодо проведення уроку з мінної безпеки та готові презентації для учнів різних класів.

В Україні вдев’яте відзначають День пам’яті Героїв Небесної Сотні. У своєму відеозверненні президент України Володимир Зеленський вшанував пам’ять загиблих героїв. Також відомо, що до Києва сьогодні прибудуть високопосадовці з різних країн.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Найближчими днями в Україні збережеться відсутність дефіциту електроенергії. Про це повідомив голова “Укренерго” Кудрицький. Він зауважив, що наразі енергосистема здатна покрити споживання існуючим виробництвом електроенергії. Єдине, що може завадити – це нові масовані ракетні обстріли.

Російські війська мають залишити Придністров’я, а сам регіон буде демілітаризовано. Про це заявив новообраний прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан. Він заявив, що після демілітарізації потрібно інтегрувати жителів регіону економічно та соціально.

ОСТАННІ НОВИНИ