Нові маршрути, зміни у правилах розміщення зовнішньої реклами та благоустрій території

10.04.2013 19:20   -
Автор:

Для зручності харків"ян у місті запрацюють два нових автобусних маршрути. Перший -курсуватиме від метро Пролетарська до вулиці другої П"ятирічки. Другий, від метро Пролетарська через кільцеву дорогу до вісімнадцятого кладовища, що на проспекті Гагаріна. Останній, щоправда поки буде маршрутом вихідного дня, кажуть чиновники і даний проект рішення затверджують на сьогоднішньому засіданні міськвиконкому.

Сергій Дульфан директор Департаменту транспорту і зв'язку

-В связи с тем, что город Харьков теперь идет практически полностью везде по обрез окружной дороги, мы получили возможность использовать окружную дорогу как одну из магистралей города.

Торкнулися сьогодні на міськвиконкомі і правил розміщення зовнішньої реклами. Її тепер просто так на будівлях, і вздовж магістралей не повісити. На це треба буде мати паспорт на фасад і дозвіл з райадміністрації, каже Геннадій Кернес. Щоб викорінити випадки, коли підприємці ніза що не відповідають. І як приклад, міський голова наводить бурулі, які ніхто, окрім комунальних служб не хотів знімати.
    
Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Для меня сегодня безопастность жителей города Харькова сегодня приоритет, поэтому если кто-то думает о прибыли, то я думаю о безопастности и о здоровье жителей города Харькова. Поэтому я не согласен с теми предпринимателями, которые самоустраняются. Поэтому я и обязал наши службы поменять подходы и применить к этому вопросу другие подходы, а именно обязательства всех участвовать в возрождение города Харькова.

Проспект Леніна і Московський від реклами, за словами Геннадія Кернеса, очищатимуть першими. Повідомив міський голова й проте, що сьогодні він підписав розпорядження про завершення опалювального сезону. Похолоднішати батареї в оселях харків"ян мають за графіком – п"ятнадцятого квітня.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Если погодные условия, которые позволяют нам отключить систему отопления раньше -позволят, значит будет сделан перерасчет соответствующий и все температурные показатели влияют конечно на этот процесс.

Говорив мер і про доцільність підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. Нові тарифи, за його словами, міра крайня. Рухомий склад потребує оновлення – вісімдесят відсотків його в поганому стані. До того ж транспортники потребують підвищення зарплати. Якщо ту не підняти найближчим часом – кадри тікатимуть з підприємств.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Достойная оплата труда – это составляющая тарифа. Потому что вы понимаете -выросла минимальная заработная плата и есть соответствующие отраслевые договора, которые надо выполнять. Мы должны обеспечить людям их законные права на выплату заработной платы. А у нас в тарифе это не учитывается, потому что все процессы, когда принимается минимальная зароботная плата -меняются все показатели. Вырастает цена на энергоносители, на расходные материалы. Это же факт, который никто не может отрицать.как мы можем в этом случае выжить и обеспечить бесперебойную работу наших транспортных предприятий. И не имеет значения, какой они формы собственности. Мы соотвественно садимся за стол переговоров и учитываем все "за" и "против", что мы можем сделать как власть. Это в том числе, если это сфера государственно-частного партнерства. Если это сфера комунального бизнеса, вы правильно задаете вопрос: где деньги? А деньги должны быть компенсированы с бюджета, местного бюджета. А тогда давайте возьмем другие программы. Мы тогда обязаны уменьшить эти другие программы. а не можем уменьшить эти другие программы.

І коли у бюджеті міста так не вистачає грошей, у Харкові все ще лишаються безвідповідальні підприємці, які не поспішають розрахуватися за оренду землі і користуються нею незаконно. Так вони вже завинили понад дванадцять мільйонів гривень. Це фінанси, що могли б піти на подальший розвиток міста. Тому на міськвиконкомі затвердили – поки запропонувати боржникам  добровільно відшкодувати збитки, в іншому випадку питання про відшкодування до бюджету відповідних сум спрямують на розгляд суду.

Олена Мітясова