Нові графи у платіжках, які досі бентежать містян. У «Харківводоканалі» надали роз’яснення

06.12.2022 15:45   -

Графи у платіжках за водопостачання та водовідведення й досі бентежать деяких абонентів. Та насправді ж містяни завжди сплачували обслуговування внутрішньобудинкових мереж та абонплату, пояснюють у КП «Харківводоканал». І – це зовсім не новий вид платежу.

СЕРГІЙ РЯЗАНЦЕВ ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ЗБУТУ ПО РОБОТІ З АБОНЕНТАМИ ФІЗИЧНИМИ ОСОБАМИ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Згідно Закону України, обслуговування внутрішньобудинкових мереж комунальної форми власності сплачувались в КП «Жилкомсервіс». Із 1 червня цього року, згідно чинного законодавства, всі ці суми сплачуються до КП «Харківводоканал». Також є багато будинків некомунальної власності, які виявили бажання та заключили договори з «Харківводоканал» і також отримують цю послугу цілодобово.

При цьому, «Жилкомсервіс» виключив зі своїх платіжок ці послуги, тож двічі платити не доведеться. Сергій Рязанцев також нагадує, що у січні цього року тарифи на водопостачання та водовідведення стали дещо меншими, а всі борги від 24 лютого до 31 тридцять першого травня були списані – через початок повномасштабного вторгнення рф.

СЕРГІЙ РЯЗАНЦЕВ ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ЗБУТУ ПО РОБОТІ З АБОНЕНТАМИ ФІЗИЧНИМИ ОСОБАМИ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Абонентське обслуговування на сьогоднішній день – це 30,90 копійок. Обслуговування внутрішньобудинкових мереж – 33, 88 копійок. На місяць, на один особовий рахунок. Якщо встановлені прилади обліку води, то нарахування проводиться наступним способом – по приладу обліку води + абонентське обслуговування + обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

А от тим громадянам, які виїжджали в інші міста України чи за кордон, та хочуть отримати перерахунок – треба звертатися до центрів обслуговування абонентів КП «Харківводоканал». При собі необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код та деякі інші документи.

СЕРГІЙ РЯЗАНЦЕВ ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ ЗБУТУ ПО РОБОТІ З АБОНЕНТАМИ ФІЗИЧНИМИ ОСОБАМИ КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Довідку ВПО, якщо така є або довідку із Держприкордонслужби про перетин кордону та повернення. Після чого КП «Харківводоканал» робить перерахунок і нараховує тільки з того моменту, коли людина повернулась до місця свого постійного проживання.

За час війни робітники «Харківводоканалу» не припиняли роботу жодного дня. Готували мережі до зими, усували аварії, а також – постійно ліквідовували наслідки ворожих обстрілів. Наразі ж усі кошти від абонентів спрямовують на обслуговування мереж і ремонтні роботи. Тож від своєчасної сплати залежить і якість надання послуг, акцентують на підприємстві.