Нове озброєння для України, питання Києво-Печерської Лаври та золото на Кубку Світу – головне за ніч

17.03.2023 11:34   -

Херсонську область за минулу добу окупанти обстріляли 76 разів. Пошкоджені житлові та приватні будинки. За даними ОВА, один поранений. Атакували і Харківську, Запорізьку та Донецьку області.

Німеччина поставила ЗСУ черговий пакет військової допомоги, в якому: снаряди калібру 155 мм; високоточні боєприпаси; боєприпаси для реактивних систем залпового вогню MARS II; інше обладнання та генератори. Також готується до передачі майже 5 500 снарядів калібру 155 мм та ракети на Iris-T.

Уряд Швеції готується передати Україні 8 САУ Archer. Надає новий пакет військовї допомоги і Литва. А президент Польщі Анджей Дуда анонсував передачу у найближчі тижні 4 літаків МІГ-29.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Виселення з Лаври не буде. Процедура законного повернення майна Києво-Печерської лаври в користування держави не передбачає «виселення» ченців, однак деяких представників УПЦ МП правоохоронці «стимулюватимуть» залишити територію. Про це в ефірі телемарафону сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Глава Мінкульту наголосив, що ніхто не ставить питання про виселення ченців. Йдеться про повернення майна, яке належить державі.

На першому етапі Кубка світу з артистичного плавання в Канаді українка Марта Фєдіна здобула золоту медаль у технічній програмі. Про це заявили НОК України. Це перша в історії нашої держави олімпійська медаль у цьому виді спорту.

ОСТАННІ НОВИНИ