Новации ВНО-2018. Теперь абитуриенты будут на слух воспринимать иностранный язык, а потом демонстрировать знания

21.11.2017 14:41   -
Автор:
Майбутні абітурієнти вже зараз можуть пройти тестові іспити з іноземних мов. На сайті Українського центру оцінювання якості освіти розмістили  демонстраційні завдання. Там можна знайти  варіанти зошитів, примірники бланків для перенесення відповідей. Також  У 2018 році до сертифікаційних робіт з іноземних мов додали нову частину – «Аудіювання». Мається на увазі сприйняття тексту на слух і вподальшому демонстрація його розуміння.
 
Олександр Сидоренко директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти 
 
На практиці це виглядатиме дуже просто. Абітурієнтам в аудиторії буде запропонований аудіотекст, який вони прослухають двічі. Потім їм буде надана можливість надати відповіді на питання, які можливо дати тільки тоді, коли абітурієнт, зрозумів власне, про що йшла мова у тестовому завданні. 
 
Поява частини сприйняття тексту на слух у іспиті з іноземних мов, це побажання і керівників навчальних закладів і академічної спільноти зазначає Олександр Сидоренко і безумовно це крок вперед. Єдине, що для цього має бути  - це якісна звукова апаратура, аби не було ускладнень зі сприйняттям тексту. Стосовно змісту, структури, технічних вимог і умов інших тестів, то вони суттєвих змін не зазнали. Все це стосовно  абітурієнтів 11-ти класників. 
 
Олександр Сидоренко директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти 
 
Набір в магістратуру, на правознавство і на спеціальність міжнародне право, у 2018 році буде здійснено через систему ЗНО.Також ті бакалаври, які претендуватимуть на вступ до магістратури, практично по всіх спеціальностях ЗНО з іноземної мови буде їм зараховуватися як вступний іспит в магістратуру.
 
Також є новація для учнів проф-техучилищ та студентів коледжів. Для них державна підсумкова атестація з української мови та літерату  буде здійснена також у форматі ЗНО, а два інші іспити, учні здаватимуть в своїх установах. 
Реєстрація на ЗНО- 2018 розпочнеться 6-го лютого.