Новации для абитуриентов на вступительную кампанию-2020

09.01.2020 13:31   -
Автор:
Нові строки для подачі документів та скасування заочної форми для деяких спеціальностей. В Україні нові Умови прийому на навчання до ВИШів на 2020 рік. Згідно документу, для вступу на перший курс абітурієнту потрібно пройти реєстрацію в електронному кабінеті вступника. Завантажувати необхідні документи можна буде вже з 1 липня.  До 9 числа проводитимуться медичні огляди та інші доконкурсні процедури. Після розпочнеться основний блок – прийом документів від абітурієнтів. Строки дуже стислі. 
 
Прийом заяв та документів розпочинається 13 липня (крім вищих військових навчальних закладів чи військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти) та закінчується о 18:00 16 липня – для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів; о 18:00 22 липня – для осіб, які вступають за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, іспитів, творчих конкурсів, складених з 01 по 12 липня.
 
Певні новації 2020 зачеплять і майбутніх юристів. Так можливості здобувати освіту на заочній формі навчання в Україні вже не буде. 
 
Прийом вступників за державним або регіональним замовленням для здобуття ступеня молодшого бакалавра за всіма формами здобуття освіти, а також для здобуття ступенів бакалавра, магістра за заочною формою здобуття освіти за спеціальностями 081 "Право" та 293 "Міжнародне право" в 2020 році не проводиться.
 
Рейтингові списки майбутніх студентів, які вступають на основі результатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, надання рекомендацій щодо зарахування та оприлюднення списку рекомендованих з повідомленням про отримання чи неотримання ними права здобувати вищу освіту за кошти державного або місцевого бюджету в Міносвіти обіцяють сформувати 27 липня.