Нова військова допомога для ЗСУ, виступ Зеленського у Брюсселі та обстріли окупантів – головне за ніч

09.02.2023 11:42   -

Понад 15 тисяч жертв і 60 тисяч постраждалих – приголомшливі наслідки землетрусу в Туреччині та Сирії. Про це пише CNN. І людей продовжують шукати під завалами. У десяти провінціях Туреччини введено надзвичайний стан. І планета продовжує здригатися, поштовхи зафіксовані і в Індонезії.

Україна під обстрілами. Російські окупанти тероризують Херсонщину, область окупанти атакували 39 разів, а по місту “прилетіло” 6 разів. Загинули три людини, чотирьох поранено. Обстрілювали і житлові квартали Нікопольщини Дніпропетровської області. Один загиблий. Атакували також Харківську, Миколаївську та Донецьку області. Також є жертви серед цивільних.

Швеція надасть Україні понад 400 млн доларів військової допомоги. Відповідне рішення ухвалено урядом країни-партнера.Відомо, що ця допомога складається з трьох частин. До пакету увійдуть: протитанкова зброя; обладнання для розмінування та бойові машини.

Планує відправити новий пакет допомоги і Німеччина. До нього увійдуть: 2 зенітні установки Gepard та 6000 зенітних боєприпасів; 5 автомобілів для прикордонників, 6 вантажівок з гаковою системою завантаження; 29 електрогенераторів та мобільних антенних систем. Список опублікував голова ОП Андрій Єрмак.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні вперше з початку повномасштабної війни прибуде до Брюсселя. Він виступить у Європарламенті, а потім відвідає саміт ЄС.

За даними ЗМІ, Зеленський буде закликати лідерів збільшити та пришвидшити постачання для ЗСУ, зокрема це стосується танків. Окремою темою будуть винищувачі та далекобійні ракети

ОСТАННІ НОВИНИ