Нова система ППО для України, формування “Гвардії наступу” та обстріли окупантів – головне за ніч

03.02.2023 11:53   -

У Краматорську збільшилась кількість жертв від ракетного удару по житловому будинку, що завдали окупанти в ніч на 2 лютого. З-під завалів дістали тіло загиблої жінки. Таким чином, кількість жертв збільшилась до 4 осіб. Про це повідомив мер міста.

В Херсоні під обстріл потрапив склад з фейерверками, що був розташований у місцевому супермаркеті. За даними голови ОВА, за добу територію області окупанти обстріляли 65 разів, а місто атакували 13 разів. Ворожі снаряди влучили у житлові будинки та цивільну інфраструктуру. Відомо про двох загиблих та дев’ятеро поранених.

Італійсько-французька система ППО SAMP/T запрацює на території України вже протягом наступних семи-восьми тижнів. Про це повідомив міністр закордонних справ Італії.

Зазначається, що ППО здатна перехоплювати 10 цілей одночасно та є єдиною системою європейського виробництва, яка може знищувати балістичні ракети.

МВС розпочало формування штурмових бригад “Гвардія наступу”. Повідомляється, що це бригада добровольців, які націлені на зміцнення Сил оборони та в подальшому воїни будуть брати участь у звільненні окупованих територій України.

У Києві сьогодні відбудеться саміт “Україна-ЄС”. Повідомляється, що обговорюватимуть насамперед політичні питання, серед яких “формула миру”, а також військову співпрацю із союзниками нашої держави.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

НЕК “Укренерго” надав нові обмеження споживання для Києва та області, а також для Дніпропетровщини. Ліміти дають можливість застосовувати у цих регіонах стабілізаційні відключення. Натомість в Одеській області продовжуються екстрені відключення. Така ситуація через руйнування енергоінфраструктури регіону.

ОСТАННІ НОВИНИ