"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Нова пробивка та реконструкція Клочківської. Плани та перспективи

Цю дорогу, що перетинає вулицю Клочківську, відразу і не помітно. Вона сховалася за старим домом, в оточенні паркану. Та раніше, кажуть городяни, цим шляхом часто користувалися автовласники. Так вдавалося швидко дістатися жвавої магістралі.

Олена Завгородня кореспондент

-Зараз ця дорога мало чим схожа на проїжджу частину. Вона вкрита великим шаром снігу, за яким ховаються ями та вибоїни.

У планах мерії – відреконструювати цю дорогу. Аби нею могли вільно рухатися автомобілісти. Вона буде проходити вздовж будинку, що зараз зводять на Клочківській.

Євген Тихих харків'янин

-Для жителей ближайших домов, я думаю – это будет очень удобно. Для жителей дома – стоит, опять же, когда закончится стройка, чтобы не было этой грязи и разбитости.

Городяни впевнені, ця пробивка буде вигідна для усіх водіїв. Бо можна буде зрізати великий відрізок дороги. Це дозволить уникнути заторів у центрі.

Ольга Андрєєва харків'янка

-Я думаю, что да. Можно же спускаться с Рыморской вниз сюда на Клочковскую.

У рамках пробивки вулиці Скрипника потурбуються і про пішоходів. У планах -  зробити пішохідний міст задля безпеки городян. Зміниться і сама вулиця Клочківська. Її планують розширити. З чотирьох до шести смуг. Але для цього треба прибрати звідси невелику підстанцію.

Михайло Рабинович начальник управління містобудування та архітектури ХОДА

-Там маленький сарай, но это подстанция. Мы сейчас ведем работу с энергетиками, если удасться переключить эту подстанцию и сбросить нагрузки на другие, то мы сразу довольно значительно  участок улицы Клочковской расширяем, віравниваем.

Усі ці нововведення були вже ухвалені на містобудівній раді. Незабаром за цю транспортну розв'язку візьмуться проектанти. Планується, що нову дорогу робитимуть у два етапи, і протягом декількох років.

Олена Завгородня