Нова фіндопомога Україні, виробництво зброї та ситуація на фронті – головне за ніч 3 жовтня

03.10.2022 10:12   -

США готові виділяти Україні 1,5 млрд $ щомісяця протягом усієї російсько-української війни, про це пише Bloomberg із посиланням на джерела. Вашингтон закликає європейських лідерів взяти на себе аналогічні зобов’язання.

Данія, Німеччина та Норвегія сплатили виробництво 16 гаубиць для України. Про це повідомив міністр оборони Данії. Мова йде про контракт на 93 млн євро.

ЗСУ продовжують звільняти українські землі від російських окупантів. Нещодавно повернули під свій контроль ще два населені пункти у Херсонській області. Це підтвердив голова держави Володимир Зеленський. Деокуповане і село Торське Донецької області, що знаходиться у 22 км від Кремінної.

Росіяни обстріляли ракетами Запоріжжя, є постраждалі. За інформацією місцевої влади випустили 10 ракет С-300. Внаслідок удару окупантів пошкоджено інфраструктуру. Атакували і чотири громади на Дніпропетровщині. Пошкоджено критичну інфраструктуру. Вибухи чули і у передмісті Дніпра

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала сім ударів. Генштабом ЗСУ підтверджено ураження пункту управління, п’яти місць зосередження озброєння та військової техніки, а також зенітного ракетного комплексу противника. Крім того, збито один гелікоптер Ка-52, один штурмовик Су-25 та вісім БПЛА