НКРЭКУ согласовала новые тарифы на холодную воду и водоотведение

13.02.2018 13:10   -
Автор:
На порядку денному лише одне питання – підвищення тарифів на послуги "Харківводоканалу". Національна комісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг до останнього узгоджувала нові розцінки і от сьогодні донесла їх до відома харків"ян на спеціально влаштованих відкритих громадських слуханнях задля обговорення. Так скоріше за все для пересічного громадянина, який мешкає у багатоповерхівці із центральним водопостачанням та водовідведенням в грошовому еквіваленті тарифи піднімуться відповідно на 50 копійок і 2 гривні за один метр кубічний. 
 
Яна Хайло заступник генерального директора з економіки та фінансів КП "Харківводоканал"
 
11,24, а был 9,24 за услугу водоснабжения. Водоотведения был 5,16, стал 5,66.
 
На сьогодні тарифи збиткові і їх підняття і в Нацкомісії, і у "Харківводоканалі" називають мірою вимушеною через зростання ціни на все: газ, паливно-мастильні матеріали, реагенти і особливо на електроенергію. 
 
Яна Хайло заступник генерального директора з економіки та фінансів КП "Харківводоканал"
 
В январе месяце электроэнергия подорожала на 9%, а в связи с тем, что 46% нашей себестоимости составляет электроэнергия, то уже естественно мы никак не сможем перекрыть это. 
 
Враховуючи все це, на вимогу державного регулятора, і було вирішено привести тариф у відповідність, так як зараз підприємство не може нормально функціонувати, тому що тариф не відповідає витратам. 
 
Василь Без’язичний начальник відділу НКРЕКП у Харківській області    
 
Я даже стараюсь уходить от формулировки повышение тарифов, мы приводим их в соответствие, оно так и должно быть. Как регулятор говорим, что у вас должен быть экономически обоснованные тарифы. Необходимость приведения в соответствие тарифов она существует и мы от этого никуда не денемся. Если всё увеличивается, а водопровод остаётся на тех же старых, ну что по 2 копейки как когда-то, то ни одно предприятие не сработает. 
 
Конкретних термінів коли набудуть чинності нові тарифи немає. Вони будуть передані до Києва на затвердження регулятору і все буде залежити від того коли Нацкомісія їх затвердить.