НКРЕКП збільшила тарифи на газ та електроенергію

01.12.2020 14:26   -
Автор:
Національна комісія що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг схвалила підвищення тарифів на розподіл природного газу з 1 січня 2021 року. Це рішення стосується виключно плати за доставку природного газу. В середньому ціна зросте на 80% для клієнтів 20 облгазів. А от ціна на електроенергію суттєво зросте вже у грудні. Відповідно рішення НКРЕКП тариф на передачу електроенергії споживачам збільшиться більш ніж на 30% або на 7 копійок.   Тобто у грудні тариф "Укренерго" становитиме 31 копійку за кіловат-годину.  
 
НЕК "Укренерго"
 
Ми не прихильники істотного підвищення тарифу, але "Укренерго" сьогодні перебуває в становищі, яке не дає можливості утримувати тариф на рівні. Він не покриває певні статті витрат, передбачених законодавством. При цьому ми найбільше зацікавлені в тому, щоб тариф на передачу залишався стабільним і для фінансування "зеленого" тарифу були знайдені додаткові джерела фінансування. 
 
Передусім підвищення тарифів стосується в першу чергу виробників. Проте, у міністерстві енергетики вже анонсували можливість підвищення тарифів на електрику для населення.
 
Юрій Бойко в.о. міністра енергетики України
 
Я думаю, з наступного тижня буде готове до прийняття рішення у частині тарифів для побутового споживача. Зараз останні місяці ведеться робота, щоб прийняти з цього болючого питання максимально зважене рішення.))
 
У міністерстві зазначили, що тарафами, які наразі діють,можна покрити лише вартість доставки, без урахування самого товару – електроенергії.