Німці передали для харків’ян ковдри, подушки та теплі речі. Хто зможе отримати допомогу

24.01.2023 20:51   -

У цій фурі – подушки, ковдри, постільна білизна, загалом – близько 5 тисяч одиниць різної гуманітарної допомоги від Німеччини. Її отримують мешканці Київського району, які постраждали від російської агресії.

ТЕТЯНА МИКОЛАЇІВНА ПЕНСІОНЕРКА
На третий день войны возле моего подъезда ударил снаряд, вылетели окна, стекла, пробило газовую трубу. В марте было еще холодно – готовить пищу было не на чем. И, если бы не гуманитарная помощь, не горячие обеды, – я не знаю, как бы мы эти два месяца выжили.

У Харкові, внаслідок війни, без житла, одягу й речей залишилися тисячі людей. Однак навіть ті, чиїх домівок не торкнулася війна, час від часу потерпають від холоду. Адже ворог обстрілює критичну інфраструктуру – у квартирах зникає світло, вода та опалення. Тож, пояснюють містяни, теплі речі зараз украй необхідні.

НІНА ІВАНІВНА ПЕНСІОНЕРКА
Я хочу подякувати за ковдри німецьким друзям, які нам допомагають, які дали нам теплі речі, щоб ми не замерзли у цю зиму. Будемо зігріватись, укриватись і пам’ятати наших друзів. Ми дуже вдячні їм.

Небайдужі мешканці Німеччини зібрали цю гуманітарну допомогу самостійно. Спочатку звернулися до харківського благодійного фонду, аби з’ясувати потреби містян.

ОЛЕНА КАСЬЯНОВА ЗАСНОВНИЦЯ БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ХЕЛП ХАРКІВ ХЕЛП КИЇВСЬКИЙ РАЙОН»
У нас спитали: «Скільки вам потрібно?». Ми кажемо: «Чим більше – тим краще». Чому? Тому що у Київському районі, наприклад – на Північній Салтівці – проживало дуже багато осіб. Якщо зараз, то, якщо одна родина у під’їзді мешкає, – це круто.

Чимало людей тепер мешкають у спеціальних гуртожитках для переселенців, продовжує Олена Касьянова. Та майже за рік війни вже вивчили, де живуть харків’яни, які зараз потребують підтримки. Тож усю гуманітарну допомогу доправляють адресно.

ОЛЕНА КАСЬЯНОВА ЗАСНОВНИЦЯ БЛАГОДІЙНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ХЕЛП ХАРКІВ ХЕЛП КИЇВСЬКИЙ РАЙОН»
Наразі ми вже знаємо, де ці люди проживають, що їм потрібно. Та ми вже розписали, кому, скільки СКЛ піде цієї допомоги.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Найбільше, констатують волонтери, у Київському районі постраждали мешканці Північної Салтівки, П’ятихаток та Селища Жуковського.

ТЕТЯНА МИКОЛАЇІВНА ПЕНСІОНЕРКА
Но мы все равно выживем! Мы свой Харьков любим, стекла все мы поубирали возле дома, навели порядок, лифт работает. Да, отключают электрику, но это – не главное. Самое главное – восстановить наш город.

ОСТАННІ НОВИНИ