Німецька делегація на чолі з головою “Фонду робітничої благодійності” Фріцем Кьорбером в черговий раз на Харківщині з благодійною місією

18.04.2013 18:19   -
Автор:

Німецька делегація на чолі з головою "Фонду робітничої благодійності" Фріцем Кьорбером в черговий раз на Харківщині з благодійною місією. Перш за все – це допомога малозабезпечиним людям, тим, хто потрапив у складні життєві обставини. Адже упевнені допомога ніколи не може бути зайвою.   

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Фриц Кьорбер он настолько предан этой теме и этой работе, что практически каждый год мы с ним видимся и принимаем какие-то решения в пользу Харькова и харьковчан. Мы во время таких поездок, как правило решаем судьбу кого-нибудь из харьковчан, кто нуждается в особой, специализированной, индивидуальной помощи.

Представників німецького фонду вразила доля Христини Сургай, дівчинки яка сильно постраждала під час пожежі, що сталася через вибух у будинку на Московському проспекті в грудні минулого року. Вона отримала 70% опіків шкіри, перенесла понад 20 операцій, але ще потребує проведення складних пластичних операцій. Благодійники з готовністю відгукнулись допомогти, організувати приїзд Христини до Німеччини, домовитися із кваліфікованими хірургами і надати фінансову підтримку.  

Фріц Кьорбер голова "Фонду робітничої благодійності" м. Берінгерсдорф-Швайга (Німеччина)

Що мені довподоби, так це відвертість в наших з вами відношеннях. Ви розповіли нам про свої турботи і ми готові зробити все, щоб допомогти цій дівчині, в тому числі і збором коштів.

Програма візиту Фріца Кьорбера та його соратників також передбачає відвідування і надання допомоги гімназії-інтернату для дітей з вадами зору, обласного протитуберкульозного диспансеру, територіальних центрів та центру реабілітації інвалідів.     

Анжела Сушко