Ніхто не забутий

21.09.2012 17:34   -
Автор:

На Слобожанщині завжди опікувалися ветеранами. І сьогодні, ця робота продовжується. На додаток до всеукраїнських програм, вже за позабюджетні кошти, у селах Харківщині відновлюють пам’ятники на братських могилах.  

Леонід Кузнєцов голова Чугуївської районної організації ветеранів 

Мы частенько встречаемся с народным депутатом Украины Дмитрием Алексеевичем Шенцевым, и я вам скажу, не потому что приближаются выборы, а еще до выборов, ряд вопросов решалось. У нас 23 памятника освободителям района, сел и поселков. Они построены в 50-е годы, естественно, что они требуют капитального ремонта, но вот такое положение в Украине, что не всегда сельские советы, да и районные советы могут внести в бюджет из-за отсутствия. По этим вопросам мы обращаемся к депутату.
   
Відновити пам’ятники та облаштувати територію поруч з ними. У Чугуївському районі за останній час вже близько десятка монументів отримали нове життя. І ця робота триває. Село Нова Покровка – меморіальна композиція присвячена воїнам Великої Вітчизняної тут розсипАлася на очах. Сьогодні пам’ятник не впізнати – фігура оновлена, робітники укріплюють постамент.

Герої, які захищали свою країну і свій народ заслуговують на пам'ять нащадків, впевнений народний депутат України Дмитро Шенцев. У селі Введенка поруч із пам’ятником воїнам Великої Вітчизняної встановлено, ще один обеліск – воїнам інтернаціоналістам. Кілька місяців тому ветеранські організації Чугуївського району  звернулися до  народного депутата з проханням підтримати їх ініціативу будівництва знаку і були почуті.  

Іван Полянський голова Чугуївської районної організації інвалідів Афганістану

-Шенцев является депутатом Верховного Совета и он отвечает за Чугуевский район и город. И мы с ним работаем очень давно. Он что пообещает всегда нам помогает, еще такого случая не было, чтобы нам какой-то отказ был.

Згодом, за ініціативою Дмитра Шенцева,  біля цих двох пам’ятників буде закладено алею героїв, що дозволить об’єднати їх у єдиний меморіальний комплекс. За підтримку ветеранів та вміння тримати слово, воїни-афганці нагородили народного депутата України орденом Честь і Слава.

Андрій Соловйов, Сергій Перець, Харьковские Известия.