Нідерланди готові купити танки Leopard для України – СМІ

20.01.2023 14:15   -

Нідерланди хочуть оплатити танки Leopard для відправки в Україну в межах коаліції європейських союзників і НАТО, передають Харьковские известия. «Ми всі чекаємо почути позицію Німеччини щодо цього, але я прихильник того, щоб спробувати знайти рішення і відправити танки в Україну», – розповіла Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. Польща та Фінляндія також готові відправити в Україну танки Leopard, однак на це необхідно дозвіл Берліну, – пише «Блумберг».

Заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що в передачі танків M1 Abrams для України наразі «просто немає сенсу». А от відмову Німеччини надати танки Abrams Сінгх прокоментувала так: «Зрештою, це рішення Німеччини. Це їхнє суверенне рішення щодо того, яку допомогу з безпеки вони нададуть. Тому ми не зможемо з ними про це говорити», – передає «УНІАН».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Очільник Військового комітету НАТО Роб Бауер вважає, що РФ становитиме світу небезпеку навіть після поразки в Україні. «Загальне переконання полягає в тому, що росіяни відновлять те, що вони мали, вони також зроблять висновки з цього конфлікту і намагатимуться поліпшити те, що вони мали», – пише Reuters. Тож Бауер закликав аналітиків Альянсу швидше оцінити можливості РФ.

Раніше Харьковские известия повідомляли про країни, які не готові передавати ЗСУ танки, а також про причини цього.

ОСТАННІ НОВИНИ