Нічні удари по Україні, допомога від Швейцарії та відключення світла – головне за ніч, 3 листопада

03.11.2022 11:50   -

Цієї ночі росіяни завдали удару по об’єктах енергетичної та водної інфраструктури у Кривому Розі. За даними голови ОВА, є серйозні руйнування. Працюють всі служби. Вдарили і по Павлограду Дніпропетровської області – «приліт» по промисловому підприємству.

«Градами» та важкою артилерією накрили і дві громади на Нікопольщині. Спалахнула автозаправка. Снаряди пошкодили житло, цивільні об’єкти та промислове підприємство. Більше тисячі сімей залишились без електроенергії. За ніч у регіоні, повідомляють у ОВА, збили 4 дрони-камікадзе.

Вночі близько 23:00 окупанти завдали удару трьома ракетами С-300 по Харкову. За інформацією місцевої влади, у Київському районі 1 ракета пошкодила господарську будівлю та тролейбус, решта ракет потрапила в землю. Попередньо, без постраждалих.

О 5-й ранку в південній частині Мелітополя стався вибух. За даними мера міста, зруйнована частина захопленого росіянами заводу Рефма, де розміщувався один із основних штабів їх особового складу.

Швейцарія виділить Україні близько $100 млн на ремонт енергетичної інфраструктури. Уряд країни-партнера зазначає, що закупить джерела енергії і запасні частини, візьме участь у ремонті залізничних систем скріплень, а також працюватиме над заміною вікон, забезпеченням утеплення та харчування. Більше того, планується направити в Україну генератори і насоси для очищення води.

В Україні продовжуються відключення світла. “Укренерго” запровадило нові обсяги для аварійних відключень електроенергії у Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях. Водночас у столиці, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях діють графіки погодинних відключень.