Нічні удари по Україні, допомога від Чехії та обмеження електроенергії – головне за ніч, 1 листопада

01.11.2022 10:30   -

Росіяни вночі атакували дронами Полтавську область. За інформацією голови ОВА, чотири ворожі дрони впали на цивільні об’єкти, постраждалих немає. На місці працюють рятувальники.

Вдарили і по Миколаєву. За даними місцевої влади, ракетами С-300 влучили у житловий квартал та учбовий заклад у центрі міста. Вибуховою хвилею вибило вікна у найближчих будівлях. Відбулось загоряння, наразі відомо про одну загиблу жінку. Вибухи стались і у Дніпрі.

Цієї ночі у Дніпропетровській області сили ППО збили 3 дрони. Про це повідомляє голова ОВА. Також, за його словами, внаслідок обстрілу з РСЗВ у Нікополі пошкоджено 14 багатоповерхових та приватних будинків, дитячий садок, аптека, перукарня, магазини та приміщення банку. У Марганецькій громаді під удар потрапила насосна станція.

Міністр оборони України Олексій Резніков анонсував понад 50 проєктів за участю Чехії для зміцнення української армії. Домовленість стала результатом зустрічі двох міністрів. За даними міністра оборони країни партнера йшлося про подальшу гуманітарну та військову допомогу у боротьбі з російською агресією, а також участь Чеської Республіки у післявоєнній відбудові України.

12 країн нададуть Україні допомогу у вигляді енергетичного обладнання для відновлення енергосистеми. Як повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба Ізраїль, Іспанія, Італія, Литва, Німеччина, Північна Македонія, Польща, Республіка Корея, Словаччина, Словенія, Фінляндія та Франція поставлять до нашої держави 954 одиниці енергетичного обладнання.

НЕК «Укренерго» запровадив обмеження електропостачання всіх категорій споживачів у Києві, в Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Такі заходи потрібні, щоб збалансувати енергосистему.