Нічні обстріли українських міст, плавучі електростанції та обмеження світла – головне за ніч, 4 грудня

04.12.2022 11:45   -

Усю ніч окупанти обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровщини. Як повідомив голова ОВА, били з “Градів” та важкої артилерії. Пошкоджено приватні будинки, господарські споруди та лінії електропередач. Повідомляється про те, що люди не постраждали.

Зафіксовано кілька прильотів і в одне із сіл Запоріжської області. За даними очільника регіону, пошкоджено приватні житлові будинки та лінії електропередач. Люди не постраждали.

Атакували і Миколаївщину. Як пише голова ОВА, окупанти обстріляли з мінометів акваторію Очаківської громади. Постраждалих немає. Про нічні вибухи повідомляли і у Херсоні.

Німецька компанія Siemens пропонує розмістити в Україні три плавучі електростанції. Представники компанії звернулася до уряду України з пропозицією про розміщення своїх плавучих електростанцій в акваторіях Одеси, Миколаєва та Ізмаїла. Пропонується розмістити станції потужністю 150-300 МВт. Для виробництва електроенергії на таких суднах спалюють скраплений природний газ, мазут або біодизель. Наразі інформації про якісь домовленості немає.

У Києві, Дніпрі та Одесі з ранку не діють ніякі графіки відключення світла. Вони, як і раніше відбуваються у екстреному режимі. Як повідомляє ДТЕК, енергетики роблять все можливе, щоб стабілізувати ситуацію.