Нічні атаки на Україну, новий безпілотник та обмеження електроенергії – головне за ніч, 28 жовтня

28.10.2022 11:51   -

Вночі вчергове окупанти обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини. За даними голови місцевої ОВА атакували з “Градів”. Пошкоджено близько 10 багатоповерхових та приватних будинків. У одній із громад без світла залишилася тисяча сімей.

Під ракетний удар вночі потрапив і Миколаїв. За інформацією місцевої влади є один поранений та зруйновано триповерхову адмінбудівлю, пошкоджено житлову новобудову та хлібопекарню.

В Україні створили новий безпілотник «Shark», який здатний вирішувати всі основні завдання з розвідки, спостереження та коригування вогню, втому числі і західної далекобійної зброї. Як повідомляє компанія виробник, завдяки надійному модулю зв’язку БПЛА може залетіти до тилу ворога на відстань до 60 км, а сучасна система камер дозволяє вести спостереження за об’єктом на відстані до 5 км.

Американська влада планує передати українським Збройним силам системи протиповітряної оборони NASAMS, а також провести навчання військових на цих комплексах вже у листопаді 2022 року. Про це повідомив міністр оборони Ллойд Остін. За його словами, Сполучені Штати продовжать докладати всіх зусиль, аби передати Україні якнайбільше засобів ППО так швидко, як тільки можна.

Україна отримала унікальну машину британського виробництва для розмінування територій. Головна особливість – дистанційне управління. Машина знешкоджує вибухонебезпечні залишки на глибині 55 см. Конструкція захищає її від протитанкових мін вагою до 10 кг. Транспортний засіб задіяли у Харківській області.

Через слабке освітлення вулиць в Україні побільшало ДТП. Лише з 10 по 23 жовтня загинув 51 пішохід, у тому числі 38 із них – у темний час доби. Це, акцентують правоохоронці більш ніж на 25% більше, ніж за два попередні тижні. Нацполіція закликає українців не забувати носити світловідбиваючі елементи на одязі, або вмикати ліхтарик під час переходу вулиці.

Екстрені та тривалі відключення світла можуть бути по всій Україні, оскільки енергосистема держави пов’язана між собою. Про це заявив заступник голови ОП Кирило Тимошенко. Поки що жорсткі обмеження стосуються кількох областей. Тому українців закликають економити електроенергію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мобілізація в Україні: радник МВС розвінчує фейки про військовий призов

Унаслідок війни пошкоджено понад 800 об’єктів соціальної інфраструктури Харкова

У ДТП на проспекті Героїв Харкова загинув пішохід (фото)