Нічні атаки на Україну, Leopard 2 від Іспанії та повернення українських дітей – головне за ніч

24.03.2023 11:30   -

Вночі Кривий Ріг був атакований російськими БПЛА. За даними Дніпропетровської ОВА, один дрон збили сили ППО, і підтверджено влучання 5 безпілотників. Загиблих та постраждалих немає, наслідки атаки з’ясовуються.

Вибухи зафіксовано і на Сумщині. За даними речника командування Повітряних Сил ЗСУ, у регіоні окупанти застосували авіабомби, близько 10 літаків СУ-35 атакували об’єкти в області. Відомо про одного загиблого.

Вночі росія обстріляла “пункт незламності” в Костянтинівці Донецької області. За даними Офісу генпрокурора, одна з ракет типу С-300 влучила у будівлю “пункту незламності”, а інша – поблизу нього. Внаслідок атаки загинули троє жінок, які були переселенками. Ще двоє осіб отримали поранення.

А ввечері армія окупантів завдала ракетного удару з винищувачів по Одеській області. Сили ППО звітують про збиття двох ракет Х-59, якими російські літаки Су-35 атакували з акваторії Чорного моря.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Іспанія надасть свою першу партію з шести бойових танків Leopard 2A4 Україні до кінця наступного тижня. Про це повідомило Міноборони країни-партнера. Крім того, незабаром перевірки та випробування пройдуть ще чотири танки Leopard 2A4, призначені для України.

Україна, Польща та Єврокомісія започаткували ініціативу для повернення українських дітей, яких викрала РФ. Так у ЄС організують конференцію, де обговорюватимуть ці питання. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

ОСТАННІ НОВИНИ