Нічна та ранкова атака рашистів, захист від безпілотників та допомога гелікоптерами – головне за ніч

29.12.2022 11:55   -

Зранку по всій території України – повітряна тривога. За інформацією ОК Повітряних сил України, ворог атакував територію держави з різних напрямків. 

Цієї ночі Україна пережила масовану атаку дронів-камікадзе. Харківська, Сумська, Дніпропетровська та Миколаївська області – зафіксовані безпілотники. За інформацією ОК ” Схід” в Дніпропетровській області збито 5 БПЛА, а 11 “Шахедів” збили у Харківській – про це пише Генштаб ЗСУ.

Франція може надати Україні ЗРК “Містраль” для захисту від безпілотників. Про це заявив голова Міноборони Франції за підсумками свого візиту до Києва. За словами очільника відомства, постачання комплексів може здійснюватись через спеціально створений Францією фонд у розмірі 200 мільйонів євро. Він дозволяє отримувати озброєння у французьких виробників. Також Франція планує допомогти з технічним обслуговуванням поставленого озброєння.

Велика Британія надасть ЗСУ гелікоптери Sea King у рамках подальшої підтримки. Про це повідомляють у Міноборони Сполученого Королівства. І британські Військово-морські сили вже провели навчання для 10 екіпажів.

Німеччина купила для України 480 генераторів, 196 із них уже доставлені. Гроші на обладнання виділило німецьке федеральне агентство з надання технічної допомоги (THW).