Нічна атака дронів по Україні, відновлення енергосистеми та рятувальна операція у Туреччині- головне за ніч

11.02.2023 10:30   -

Україна пережила нічну атаку дронами. “Шахеди” вразили три енергетичні об’єкти у Дніпропетровській області. Як повідомив голова ОВА, окупанти атакували два енергетичні об’єкти у Криворізькому районі та один – у Нікопольському. У Криворізькому районі один і той же об’єкт атакували двічі на добу.

Атаки БПЛА зазнали Київська, Харківська області та регіони на півдні країни. За повідомленням Повітряних Сил України, за період з 18.00 по 23.55 силами та засобами ППО знищено 20 ударних дронів-камікадзе “Shahed”.

Вночі по прибережній території Одеської області було завдано ракетного удару. Попередньо ракетами “Онікс” з території Криму. Постраждалих немає. Про це повідомили в оперативному командуванні ЗСУ “Південь”.

За даними ДТЕК, внаслідок атаки росії пошкоджено чотири теплоектростанції, постраждали енергетики. Задля безпеки на об’єктах знаходяться тільки критично необхідні співробітники, інші працюють у віддаленому режимі. У різних регіонах держави продовжуються відновлювальні роботи. Також введені аварійні та стабілізаційні графіки відключень.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Після серії землетрусів у Туреччині утворилася величезна тріщина. Як повідомляється, ширина цього розлому у деяких місцях – 200 метрів, а глибина – 20 метрів. За офіційними даними, в країні кількість підтверджених жертв від землетрусу вже перевищила 20 тисяч осіб. Разом із загиблими в Сирії – вже понад 23 тисячі. Людей продовжують витягувати з-під завалів. За даними ДСНС, до Туреччини вже прибула друга колона українських рятувальників.

ОСТАННІ НОВИНИ