Незаконная вырубка многолетних деревьев на 6 миллионов гривен

18.10.2019 14:30   -
Автор:
Незаконна вирубка дерев на 6 мільйонів. Мова йде про чорних лісорубів, які протягом року орудували на Харківщині. Прокуратура області виявила п'ять осіб, які на території державного підприємства нехтували законами України задля власного збагачення.
 
Олександр Фільчаков прокурор Харківської області
 
Службові особи ДП" «Красноградське лісове господарство» в період з вересня минулого року по вересень поточного року, діючи за попередньою змовою с корисливих мотивів здійснили розтрату ввіреного їм майна, а саме багаторічних насаджень в кількості 665 дерев, шляхом їх незаконної вирубки на території даного лісового господарства, чим заподіяли державі збитки на суму майже 6 мільйонів 300 тисяч гривень.
 
У ході слідства були проведенні обшуки за місцем роботи та мешкання службових осіб. Далі заступнику директора державного підприємства, головному лісничому та трьом майстрам лісу прокуратура повідомила про підозру за здійснення розтрат державного майна в особливо великих розмірах за попередньою змовою.
 
Олександр Фільчаков прокурор Харківської області
 
Заступнику директора вказаного державного підприємства та ще чотирьом службовим особам повідомлено про підозру за частиною п'ятою статі 191 Кримінального кодексу України. Санкція даної статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років із конфіскацією майна. 
 
До того ж у планах прокуратури подати клопотання на відсторонення чорних лісорубів від виконання своїх службових обов'язків до суду. Для винесення обвинувального вироку  прокуратура повина завершити досудове розслідування та довести вину посадовців.