Невзирая на закрытые границы Харковщина встречала Пасху с Благодатным огнём

21.04.2020 13:14   -
Автор:
Незважаючи на закриття кордонів через пандемію коронавірусу Харківщина зустрічала Великдень із Благодатним Вогнем – найголовнішим для віруючих, чудес, що символізує святе дійство – Воскресіння Христа. У цьому році кількість віруючих, які відвідували церкву значно менша за попередні роки, а ті хто все ж таки наважився прийти до храмів, звітують поліцейські, намагалися дотримуватися карантинних правил. 
 
Ігор Клименко голова Національної поліції України 
 
Участь у богослужіннях взяли майже 130 000 громадян. І сьогодні ми можемо говорити про те, що громадяни проявили правову свідомість і дослухалися до наших закликів дотримуватися карантинних обмежень. Публічну безпеку і порядок забезпечували 26 500 поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. Поліція продовжує працювати в посиленому режимі 
 
Благодатний Вогонь, на який кожного року з нетерпінням чекають парафіяни, прибув і на Харківщину. За багаторічною традицією його доставив народний депутат України Дмитро Шенцев. 
 
Дмитро Шенцев народний депутат України 
 
Благодатный огонь слава Богу сошёл, вселяя в сердца всех православных всего мира надежду и уверенность в том, что Бог с нами и правда восторжествует и всем нам удастся пройти эти трудности и лишения.