“Неспокойное небо”. Харьковчане стали меньше летать

01.08.2014 18:40   -
Автор:

Харківський міжнародний аеропорт. Ось ці пасажири поспішають на рейс до Єгипту. При цьому зізнаються, що літати після авіакатастрофи малазійського боїнгу, бояться.

Вікторія

Тревожно, но тем не менее летим, отдыхать нужно.

Деякі навіть самостійно слідкують за власною безпекою. Як ось Наталія.

Наталія

Я смотрела движение самолета, мы будем лететь Днепр-Одесса, поэтому немного успокоилась в этом плане. Отдыхать нужно, жизнь продолжается, поэтому главное – положительный настрой.

Після авіакатастрофи малазійського боїнгу лише дві компанії призупинили свої рейси, перестрахувавшись, – розповідають в аеропорту.

Владислав Ільїн начальник комерційного відділу аеропорту

Единственные авиакомпании, которые приостановили выполнение рейсов на сегоднешний день – это "Австрийские авиалинии" и "Пегасус", которые выполняют рейсы в Вену регулярно и в Стамблу ежедневно. "Австрийские авиалинии" приостановили свои рейсы до пятого числа, августа включительно, Стамбул приостановлен до девятого числа включительно.

 Решта рейсів здійснюються, аеропорт працює у штатному режимі. Якихось додаткових вимог від авіаційної влади щодо підвищення безпеки тут не отримували, – пояснює Владислав Ільїн. Аеропорт й так виконує всі необхідні зобов'язання. Додаткового контролю на авіабезпеку, як у Києві, не вводили.

Владислав Ільїн начальник комерційного відділу аеропорту

На сегоднешний день на авиабезопасность пассажиры проходят контроль после регистрации перед попаданием в зал вылета. В Борисполе авиационными властями Украины было принято решение ввести еще один пункт контроля на авиационную безопасность до входа пассажиров в терминал. То есть таким образом пассажиры проходят два раза контроль на авиационную безопасность.

Тож, як у Києві, тут додаткового часу на контроль пасажирам не потрібно. Всі рейси,- заспокоює людей фахівець, над зоною АТО не проходять.

Владислав Ільїн начальник комерційного відділу аеропорту

В частности было полностью закрыто небо, авиационное пространство над большей частью Донецкой и Луганской областью. То есть в этой зоне запрещено выполнять любые рейсы гражданской авиации.

Авіакоманії, які подають заявки, будують інші маршрути. Однак люди все рівно телефонують до аеропорту, запитують чи не зняли їх рейси та як летітимуть саме вони. Дзвінків побільшало на порядок, -констатує Владислав. Так само розриваюся слухавки й у турфірмах.

Натаван Мамедова менеджер туристичної фірми

Звонят, переживают не снимут ли их рейс. В моей системе, слав Богу, отказов не было, успокаиваем, обьясняем, что чартерные рейсы летят, но в других компаниях знаю, что отказы есть, мы это видим у себя и спрос конечно падает. Потому что люди переживают, что хоть и облетают зону катастрофы, как бы там ни было переживают, чтобы зоны катастрофы не было в любом другом регионе.

Через падіння попиту регулярні рейси скоротили свою льотну програму, -розповідає експерт. Зокрема поменшало вильотів до Криту, а також закрили чартерний рейс з Харкова до Еміратів. У турфірмах просять відпочиваючих не панікувати. З цим, -каже Вікторія, яка летить до Єгипту, важко впоратися, але радить вірити у добре.

Вікторія

Надеемся на то, что скоро прекратиться все это у нас в стране и будет мир везде, и все будет хорошо.