Несмотря на подорожание изготовления загранпаспортов – количество желающих получить документ в центрах админуслуг только растет

09.07.2019 15:08   -
Автор:
ID-карта в Україні тепер коштує дорожче. Адміністративний збір, згідно рішення Кабміну, наразі складає 345 гривень, а раніше був 279. Це якщо документ робитимуть протягом двадцяти робочих днів. У разі скороченого терміну,- 10 днів,  доведеться викласти 471 гривню, а було 366. Зросла і вартість виготовлення біометричних закордонних паспортів, – розповідає директор Департаменту адмінпослуг та споживчого ринку Вікторія Китайгородська. 
 
Вікторія Китайгородська директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку
 
Что касается оформления паспорта для выезда за границу – административный сбор составляет в срок оформления до 20 рабочих дней 682 гривны, ранее это было 577 гривен. И в срок до 7 рабочих дней – 1034 гривны, ранее 810 гривен.
 
Попри зростання адмінзбору, каже директор Департаменту, попит не зменшився. Для прикладу, якщо взяти червень 2018, то протягом нього у центрах адмінпослуг видали 4000 закордонних паспортів, а вже цьогоріч це 5300. Стосовно ID-карток, то їх торік у червні видали тисячу вісімсот, а у 2019 – 2400. 
 
Вікторія Китайгородська директор Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку
 
Хочу обратить внимание, что прием документов для оформления заявления анкеты выдачи уже готовых документов во всех центрах проводится, как в порядке живой очереди, так и по предварительной записи на определенную дату и время через наш веб-портал. Доступ к регистрации в электронной очереди во все центры открыт на месяц вперед и обновляется ежесуточно.
 
Для видачі біометричних закордонних паспортів у центрах адмінпослуги встановлено тридцять робочих станцій. Аби отримати такий паспорт – можна звернутися до будь-якого центру, без прив'язки до місця реєстрації. Стосовно айді-карти – потрібно звертатись за місцем прописки.